SKŁADNIKI:
250 g maku przemielonego i zaparzonego z rodzynkami ( lub gotowa masa makowa z puszki )
3 cale jaja sredniej wielkości
200g cukru
200g mąki
200g jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 30% ( na śmietanie ściślej się trzyma ciasto po wypieczeniu )
100 ml oleju
1 zwykla paczuszka cukru waniliowego
1 zwykla paczuszka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie skladniki szybko i dokladnie wymieszac, do wytluszczonej i posypanej maką formy włożyc i piec ok 35 minut w dobrze nagrzanym uprzednio piekarniku ( ca 180 stopni C ). Dla pieczenia w piecu z termoobiegiem ca 170 st C, rownież 35 minut .
Ciasto najlepiej pozostawić do ostygnięcia w piekarniku. Można po ostudzeniu polać wierzch dowolną polewą albo posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz