SKŁAD:
2 szklanki mąki pszennej
1 szkl. cukru
3 szkl. oleju
6 całych jaj
2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
1 płaska łyżeczka soli
2 łyżeczki cynamonu
zapach wanilinowy
BAKALIE:
2 szkl. orzechów włoskich
1 szkl. rodzynek
1 szkl żurawin suszonych
1 mała puszka ananasow w krążkach ( odsączyć i pokroić w kostkę )
4 banany
JAK SIĘ TO ROBI:
1. Cukier utrzeć z oliwą dodając po jednym jajku,
2. Dodać zapach wanilinowy, cynamon, sól, makę przesianą z sodą i dokładnie wymieszać.
3.Bakalie obtoczyć w mące ziemniaczanej, dodać do ciasta i wymieszać delikatnie.
4. Banany rozgnieść widelcem, dodawać do ciasta- ciągle mieszając.
5.Wysmarować masłem i wysypać tartą bułką dwie foremki i wlać do nich mieszankę.
6. Wstawić do rozgrzanego do temp 180 st.piekarnika na ok 1 godz.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz